Herstructurering bedrijventerrein Havengebied

Alle partijen gelukkig met nieuwe ontwikkelingen Haven Enschede

Heel tevreden waren alle partners. Over het feit dat, na jaren van voorbereiding, eindelijk de handtekeningen konden worden gezet voor de aanleg van maar liefst 500 strekkende meter aan nieuwe kade in de Enschedese haven. Mogelijk gemaakt door gezamenlijke investeringen van de ondernemers, de gemeente Enschede en de Rijksoverheid.
Bekijk de video voor een toelichting door de diverse betrokkenen waaronder wethouder Marijke Van Hees.

Naast nieuwe kades aanleggen, gaan de ondernemers ook hun bedrijfscomplexen ingrijpend verbeteren. Metaal Recylcing Twente gaat volledig nieuw bouwen, Huiskamp Transport gaat aanzienlijk uitbreiden en een aangekocht pand slopen, Hein Heun pakt de voor- en achterkant van zijn bedrijfsterrein volledig aan. 

 

Henk Speelman (Huiskamp Transport), Marijke van Hees (wethouder), Hein Heun, Martin Titsing (Metaal Recycling Twente)  en Rien Wilderink (projectmanager gemeente Enschede) waren opgelucht en content dat, na jaren van overleggen en onderhandelen, de rijen en de deals konden worden gesloten!

6X7B1525

 

Bij het project van herstructurering zijn vele partijen betrokken: ondernemers, politici, belangenverenigingen, adviseurs en overheden op lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk niveau.

groepsfoto

 

De firma Heun had een van haar bedijfshallen smaakvol ingericht om het ondertekeningsfeestje te vieren. En natuurlijk werd er getoast met champagne. 

6X7B1444

toast

  

De Heren Speelman, Brevink, Heun en Titsing slaan de handen ineen:

ondernemers2

  

Hein Heun (onder, samen met zijn vrouw) investeert in een kade van 225 meter lengte. Heun beschikt in Vroomshoop ook over een pand aan het water, met een kade. Transport tussen de locaties in Enschede en Vroomshoop zal dus ook vaak over het water geschieden.

6X7B1483

  

Huiskamp Transport (hieronder directeur Speelman en zijn vrouw) krijgt aan de ir. E.L.C. Schiffstraat een kade van 80 meter lengte.

6X7B1504

  

Metaal Recycling Twente legt een kade van 100 meter aan en bouwt een volledig nieuw bedrijfspand. Hieronder directeur Martin Titsing op de foto met Marijke van Hees.

6X7B1497