Herstructurering bedrijventerrein Havengebied

Tele2 offreert collectief contract glasvezelaansluiting

Tele2 heeft voor ondernemers in het havengebied een scherpe offerte voor een glasvezelaansluiting: op basis van een collectief contract. De offerte is tot stand gekomen na onderhandelingen tussen Tele2 en de belangenvereniging voor ondernemers, BOH.

Op, woensdag 16 november was er een voorlichtingsbijeenkomst  over een collectief contract voor glasvezelaansluiting in het havengebied. Aanbieder Tele2 kwam met een scherpe offerte.

 We vroegen Jan-Willem te Gussinklo Ohmann, projectleider namens Tele2, waarom we juist zaken zouden moeten doen met zijn bedrijf. Op de BOH-jaarvergadering van 10 november kwamen tal van vragen over glasvezel aan de orde, ook na afloop van de vergadering. We mailden ons lijstje met kritische vragen door aan Tele2. Hieronder vindt u eerst onze vragen en daaronder de antwoorden van Tele2. 


Ondernemersvragen over glasvezel in het havengebied

1. Wat wij nu weten, is het volgende: eerste aansluitkosten € 750, kosten per maand per aansluiting € 325 voor 10 MB. Klopt dat?

2. Er zijn nu 42 gegadigden. Zakt de prijs nog bij een hoger aantal deelnemers?

3. Wat is het voordeel van glasvezelaansluitingen voor wat betreft snelheid dataverkeer, technische mogelijkheden? Geeft het meer mogelijkheden voor camerabeveiliging? Zijn er nog andere voordelen?

4. De eerste aanbieder offreerde € 3000 als eerste aansluitkosten. Tele2 € 2250 minder. Hoe kan dat verschil zo groot zijn?

5. Kan Tele2 aansluiten op kabels van andere providers? Een aantal panden heeft drie jaar geleden glasvezel gekregen.

6. Een privé-glasvezelabonnement kost iets van € 30 per maand. Hoe is het grote verschil te verklaren?

7. Klopt het dat Tele2 hierin samenwerkt met Loohuis en de gemeente Enschede? Hoe liggen die rollen precies?

8. Waarom moeten we kiezen voor Tele2 en niet voor een ander, behalve om prijstechnische redenen?

9. Waar kunnen gegadigden die niet bij de voorlichting op 16-11 kunnen zijn, hun informatie snel halen?

 

De antwoorden van Tele2

Tele2  is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland en heeft in de afgelopen vijftien jaar naam gemaakt als uitdager van de gevestigde orde. Tele2 kijkt naar de behoefte van haar klanten en ontwikkelt daarvoor een passend product. Daarbij is ons doel om altijd de beste deal te bieden. Zeer goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Dit kunnen wij onder andere doen door een uitgebreid eigen glasvezelnetwerk in een groot deel van Nederland. Om de Tele2 kernwaarden, flexibiliteit, openheid en kostenbewust zijn, te realiseren hebben we een enthousiast en ambitieus team van meer dan 800 mensen in dienst. Dit alles resulteert erin dat u als klant nooit meer hoeft te kiezen tussen goed en goedkoop. Daarom heeft een groot aantal overheidsorganisaties en bedrijven uit de financiële sector Tele2 Zakelijk gekozen voor haar communicatieoplossingen. Maar ook klein zakelijke en MKB- klanten profiteren van onze brede productportfolio.  

Glasvezel heeft de toekomst
Tele2 heeft de afgelopen jaren een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt. Daarbij hoort ook de uitbreiding van de mogelijkheden van ons eigen glasvezelnetwerk. Glasvezel is de technologie van de toekomst. De snelheden zijn onbeperkt, via het Tele2 netwerk zijn nu al snelheden realiseerbaar van 1 Gb/s. Hierdoor kunt u eenvoudig uw verbinding opschalen indien nodig. Een glasvezelverbinding is bij uitstek geschikt om er probleemloos meerdere diensten mee te implementeren, zoals Voice over IP (VoIP), Virtual Private Network (VPN), IP Pin, IP Alarm, camerabeveiliging, videoconferencing, narrowcasting en cloud diensten.
Ieder bedrijf in het havengebied kan nu dus zelf kijken welke diensten eventueel een aanvulling zouden kunnen zijn voor de bedrijfsvoering.

Loohuis
De behoefte van iedere klant is anders. Om dit goed in kaart te brengen werkt Tele2 in dit project samen met Loohuis Communicatie en Beveiliging BV. Loohuis heeft zeer goede contacten met ondernemers in Enschede en staat garant voor een uitstekende service. Tevens is Loohuis lid van de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied (BOH). De BOH onderhoudt warme contacten met de gemeente Enschede en bemiddelt bij de totstandkoming van dit project. De positieve samenwerking met de gemeente is van  grote waarde omdat zij een belangrijke rol speelt bij de uitgifte van vergunningen en leges voor de graafwerkzaamheden die gepaard gaan bij de uitrol van glasvezel in het Havengebied.

Alleen Tele2-kabels
Om de gewenste kwaliteit voor ieder bedrijf in het havengebied van begin tot eind te kunnen garanderen heeft Tele2 er bewust voor gekozen om de dienstverlening aan alle eindgebruikers alleen over haar eigen infrastructuur aan te bieden.  Als wij het Tele2-netwerk koppelen aan bestaande infrastructuren van derden, blijft bij een onverhoopte onderbreking van de dienstverlening altijd de vraag open staan welke partij hiervoor verantwoordelijk is. Dit kan leiden tot ongewenste vertraging in het oplossen van een storing. Tevens kan inkoop bij derden leiden tot hogere tarieven.

Bedrijf: nauwelijks storingen
Er is een groot verschil tussen de opbouw van het glasvezelnetwerk voor consumenten en de netwerken die gebruikt worden om bedrijven te ontsluiten. Het Tele2 glasvezelnetwerk heeft als belangrijkste doelstelling om hoge kwaliteit en uitstekende betrouwbaarheid te beiden aan alle gebruikers. Daarom is het opgebouwd uit zogenaamde cityringen. Dit heeft als voordeel dat het dataverkeer over het netwerk bij een eventuele storing altijd via de andere kant van de ring kan worden doorgestuurd. Bedrijven merken dus niets van een dergelijke storing. Tele2 kan door deze netwerkstructuur en de hoogwaardige apparatuur een uptime garantie bieden van 99,9%. Mocht er toch sprake zijn van eventuele uitval van de dienst, dan zorgt Tele2 Zakelijk ervoor dat dit binnen 4 uur wordt opgelost. Tevens kunt u 24 uur per dag storingen aanmelden. Bovendien is de zakelijke  internetdienst bij Tele2 niet overboekt. Dit betekent dat Tele2 voor bedrijven de afgenomen bandbreedte reserveert in het netwerk en dat het niet wordt gedeeld met andere bedrijven. U kunt dus altijd rekenen op de snelheid waarvoor u betaalt. Een consumentenglasvezelnetwerk is anders opgebouwd, waardoor de garanties en betrouwbaarheid gebaseerd zijn op best effort.

Kosten en specificaties
Door een collectief contract met het Enschedese Havengebied kan Tele2 alle geïnteresseerden een aantrekkelijke aanbieding doen voor een toekomstvaste dataverbinding via het eigen glasvezelnetwerk. De aansluitkosten voor een internetverbinding over glasvezel zijn € 750,- en de maandelijkse kosten zijn vanaf 325,- voor een 10 Mb/s 1:1 (upload en downloadsnelheid). De aangeboden snelheden lopen op tot 100 Mb/s. Het voordeel van het havengebied Enschede is dat Tele2 in het verleden in de nabijheid van het havengebied reeds heeft geïnvesteerd in een glasvezelring. Hierdoor is het centrale glasvezelnetwerk van Tele2 binnen handbereik van alle ondernemers uit het Havengebied Enschede. Tele2 belast de eerder gedane investeringen niet 1 op 1 door aan eventuele nieuwe klanten in het havengebied. Tele2 kan alle geïnteresseerde bedrijven dus een zeer scherp vast en laag tarief voor zowel de eenmalige als de maandelijkse kosten aanbieden. Het lage tarief geldt niet alleen voor de eerste 42 gegadigden, extra deelnemers zijn natuurlijk altijd welkom! Daarmee is de razendsnelle glasvezelverbinding voor alle bedrijven in het havengebied Enschede letterlijk en figuurlijk binnen handbereik.

Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot de heer Martin Oonk van Loohuis Communicatie & Beveiliging, (m.oonk@loohuis.nl,  053-4800405)

Glas
Glasvezel is nu ook beschikbaar voor ondernemers in het havengebied van Enschede