Herstructurering bedrijventerrein Havengebied

“Samen op zoek naar nieuwe bedrijven”

In het nieuwe Enschedese college hebben we voor het eerst een CDA-wethouder die in zijn portefeuille het havengebied heeft: Patrick Welman.

Vanaf juni 2012 is hij wethouder, onder andere van stadsdeel West. 


artikel3-welman-kIn hun bijdragen aan deze Nieuwsbrief Havenzicht stellen BOH-voorzitter Peter Wissink en havencoördinator Irma Lissberg al even aan de orde hoe belangrijk de rol van de wethouder kan zijn als het gaat om de economische ontwikkeling van het havengebied. Na de PvdA-wethouders Eric Helder en Marijke van Hees is nu CDA-wethouder Patrick Welman (1967) aan de bal. Hij een geboren en getogen Enschedeër, zit vanaf 2002 in de gemeenteraad, was voorheen campusmanager van de Universiteit Twente en is bestuursvoorzitter van de Stadsbank Oost-Nederland. Hoe kijkt hij tegen zijn werk voor het havengebied aan?

Op acquisitiepad


Wethouder Welman: ‘In de afgelopen periode hebben we veel in de haven geïnvesteerd, en met resultaat! De omstandigheden om te kunnen ondernemen zijn sterk verbeterd. De haven en de openbare ruimte zijn opgeknapt en er is weer plek voor nieuwe bedrijven, aan het water met een kade of elders in het havengebied. We hebben dus st plek voor nieuwe bedrijven De ondernemers blijven aan zet. En vanuit het Ondernemersloket en Werkplein ondersteunen we hen voluit. Ik zelf ga graag samen met de havenondernemers bij andere bedrijven op bezoek, bijvoorbeeld bij toeleveranciers of zusterbedrijven. Om ook hen te overtuigen van de mogelijkheden die de Enschedese haven ondernemers biedt. Samen op acquisitie pad…’

IN DEZE NIEUWSBRIEF