Herstructurering bedrijventerrein Havengebied

OV-fiets 24 uur per dag beschikbaar op station Drienerlo

Met de bus of de trein naar Station Drienerlo, nog een klein stukje fietsen en je bent op plek van bestemming. Het nieuwe OV-fiets uitgiftepunt op Station Drienerlo maakt dit mogelijk.

Voor wie naar het Business en Sciencepark, de UT of het Havengebied van Enschede reist, is de combi van openbaar vervoer en de fiets een heel aantrekkelijk, milieuvriendelijk en gezond alternatief voor de auto.  De gemeente Enschede en de Regio Twente stimuleren het gebruik van de fiets dan ook van harte. 

 

april 2010 van agteren 02 web

Wethouder Hans van Agteren

Handig vervoermiddel
Reizigers kunnen 24 uur per dag terecht bij de zogenaamde Bikedispenser. De automaat bevat maar liefst 35 OV-fietsen. Wie een fiets wil huren, hoeft dus niet bang te zijn dat er geen beschikbaar is. Voor werknemers en bezoekers van bedrijven in het Kennispark en Havengebied die op grotere loopafstand van het station Drienerlo liggen, wordt het zo aantrekkelijker het openbaar vervoer te gebruiken. ‘De fiets is een erg handig vervoermiddel in Enschede, en zeker op en rond het Business and Sciencepark een aantrekkelijk alternatief. Ik verwacht dan ook dat dit in een duidelijke behoefte voorziet en een succes wordt,’ aldus wethouder Hans van Agteren.

 

bikedispenser 2 web

Mobiliteit steeds belangrijker
Een belangrijke reden voor Gemeente Enschede om op station Drienerlo een Bikedispenser te plaatsen, is het vergroten van de bereikbaarheid van het gebied en mobiliteit van mensen die er werken. Station Drienerlo is het eerste station in Twente met een OV-fiets- voorziening. De gemeente Enschede kon dit mogelijk maken door een subsidie van de Regio Twente. De komende jaren volgen er op meerdere stations in Twente fietsuitgiftepunten.

Hoe werkt het?
Wie een OV-fiets wil gebruiken, neemt een OV-fiets-jaarabonnement dat gekoppeld wordt aan een NS-abonnementskaart of een OV-fietspas. De machine werkt eenvoudig. De huurder toetst het pasnummer en de bijbehorende pincode in en de fiets rolt uit de machine. Inname is een kwestie van de fiets terug in de houder plaatsen. Voor een klein bedrag kan de gebruiker de fiets 20 uur meenemen. Voor bedrijven is het mogelijk om een speciaal bedrijfsabonnement af te sluiten. Meer informatie over abonnementen en mogelijkheden zijn te vinden www.ov-fiets.nl