Herstructurering bedrijventerrein Havengebied

Herstructurering havengebied als film beschikbaar

In januari leverde de afdeling communicatie een film op over het Havengebied. Via www.havenzicht.enschede.nl – Projectinformatie is de complete documentaire te zien.

Onder de titel ‘Volle kracht vooruit’ komt er een journalistiek gemaakt overzicht in beeld van het werk en de plannen in het havengebied sinds het Masterplan in 2005 van kracht werd. Veel feiten maar ook meningen over de toekomst van het havengebied komen aan de orde. Namens de ondernemers bespreekt Christiaan Kramer van Sesam zijn ideeën over de economische noodzaak van verbeteringen aan de vaarroutes in Twente, ook van het kanaal in Enschede. Wietse van der Velde laat vanaf zijn sleepboot zien waar de knelpunten zitten in diepgang en waar de kades en oevers problemen vertonen. Gertjan Ardesch praat namens de Belangenvereniging Ondernemers Havengebied over de beveiliging en het contact met de gemeente.

Aanrader
Namens de gemeente zien we in de film voormalig wethouder Eric Helder diverse locaties bezoeken. Rien Wilderink gaat in de film met ons naar plekken waar geherstructureerd is. Hij maakt daarmee wat dat nu eigenlijk betekent: ‘herstructurering’, ‘inbreiding’, ‘revitalisering’, ‘herverkaveling’. Kwartiermaker Lotgerink en landschapsarchitect Wouter Schik van Arcadis voegen het hunne toe.
Aan het eind van de film die ruim 20 minuten duurt, komt Han Wiendels van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel aan het woord met voor ondernemers interessante informatie over de manier waarop de provincie mee zou kunnen (en willen!) investeren in het Havengebied.

film-haven-site

De dvd ‘Volle kracht vooruit’ is een absolute aanrader voor elke belanghebbende die in 20 minuten een helder beeld van de herstructureringsplannen wil krijgen. Via de afdeling communicatie/Hans Lammertink is nog een beperkt aantal dvd’s verkrijgbaar.